Istoric - LTD - liceul teoretic decebal constanta

Go to content

Main menu:

Istoric

Despre noi
     Liceul Decebal din Constanța s-a înființat în anul școlar 1970-1971 prin hotararea Consiliului Popular Constanța a Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu aprobarea Ministerului Educației și Învățământului sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanța.

     Premizele înființării acestui liceu cu profil real și uman au fost :

- Numărul mare al copiilor de vârstă școlară din zonele limitrofe ale liceului;

- Inexistența unui liceu cu profil realist în această zonă a orașului.

     În decursul anilor liceul a trecut prin mai multe etape; în anul 1977 printr-o hotărâre a Inspectoratului Școlar Județean Constanța a fost transformat în liceu industrial pus sub egida Ministerului Minelor Petrolului și Geologiei. Cu toate că liceul nu avea meserii atractive pentru absolvenții școlilor generale, s-a reușit acoperirea planului de școlarizare și obținerea unor rezultate bune la concursurile școlare și admiterea în învățământul superior. Toate acestea au fost realizate de un colectiv didactic competent care a asigurat calitatea deosebită a elevilor.

     În anul 1990 ținând cont de preferințele absolvenților de școală generală dar și de capacitatea colectivului de cadre didactice, liceul a fost transformat în Liceu Teoretic sub denumirea de Liceul Teoretic "Decebal" din Constanța.
 
 
Back to content | Back to main menu